Нос Калиакра

Нос Калиакра Шабла, Шабленски фак село Крапец Болата

 

ЗА РАЙОНА

Село Крапец се намира на 90 км в северна посока от Варна, 15 км от гр. Шабла и на 4 км от международния път за Румъния и Украйна. Невероятната природа, го прави подходящ туристически център и отправна точка за забележителностите наоколо:

  • Гр. Балчик е Богат на архитектурни и ахеологически забележителности. Архитектурно-парковият комплекс „Дворецът“ е притегателна точка за всеки с интерес към историята, а с голямото си разнообразие от растителни видове, Университетска ботаническа градина в Балчик е сред първите места на балканите.

  • Дуранкулашкото езеро (блато) и Шабленско езеро – разположени са съответно на 5-6км северно и 8км южно от селото и са включени в защитените места от Натура 2000. Те представляват лагуни, разделени от морето благодарение на пясъчна ивица. Удобни са за къмпингуване, риболов, разходки, велопреходи. Особено интересни са за фотографи и орнитолози.
  • Яйлата – местност край с. Камен бряг с исторически артефакти от праисторическо и византийско време.
  • гр. Каварна – доскоро рок столицата на България. Добил известност с редовните си музикални фестивали, градът предлага интересни за посещения кътчета – с. Българево, местността Зеленка, плаж Болата и др.
  • Нос Калиакра – едно от местата, което не бива да се пропуска във Вашата програма. Невероятно съчетание на история и природни забележителности.
  • Нос Шабла – най-източната точка на България. Тук слънцето първо изгрява.
  • Румъния – Крапец е примамващо близо до румънската граница. Добра идея е да се разходите до съседните румънски градове и курорти, било то с колело или кола/мотор – Вама Веке /15км/, Мангалия /18км/, Констанца /63км/, Мамая /70км/.

ДЕСТИНАЦИЯ РУМЪНИЯ

Румъния – Крапец е примамващо близо до румънската граница - добра идея е да се разходите до съседните румънски градове и курорти било то с колело или кола /мотор/ – Вама Веке /15км/, Мангалия /18км/, Констанца /63км/, Мамая /70км/.

Прочети повече

Румъния