Нос Калиакра

Нос Калиакра Шабла, Шабленски фак село Крапец Болата

 

ЗА РАЙОНА

Село Крапец се намира на 90 км в северна посока от Варна, 15 км от гр. Шабла и на 4 км от международния път за Румъния и Украйна. Невероятната природа, го прави подходящ туристически център и отправна точка за забележителностите наоколо:

  • Гр. Балчик – древен град с история отпреди 2000 г., Богат на архитектурни и ахеологически забележителности. Двореца в Балчик е особена притегателна точка за всеки, дръзнал да се отбие в този град. С разнообразието си от растителни видове, ботаническата градина в „двореца”е на първите места на балканите.

  • Дуранкулашкото езеро (блато) и Шабленско езеро – разположени са съответно на 5-6км северно и 8км южно от селото и са включени в защитените места от Натура 2000. Те представляват лагуни, разделени от морето благодарение на пясъчна ивица. Удобни са за къмпингуване, риболов, разходки, велопреходи и особено интересни места за любителите фотографи и орнитолози.
  • Яйлата – местност край с. Камен бряг с исторически артефакти от праисторическо и византийско време.
  • гр. Каварна – рок столицата на България. Добил известност с редовните си музикални фестивали, градът предлага интересни за посещения кътчета – Зеленка, Дълбока, Болата и др.
  • Нос Калиакра – едно от местата, което не бива да се пропуска във Вашата тур-програма. Невероятно съчетание на история и природни забележителности.
  • Нос Шабла – най-източната точка на България. Тук слънцето първо изгрява.
  • Румъния – Крапец е примамващо близо до румънската граница - добра идея е да се разходите до съседните румънски градове и курорти било то с колело или кола /мотор/ – Вама Веке /15км/ , Мангалия /18км/ , Констанца /63км/, Мамая /70км/.

ДЕСТИНАЦИЯ РУМЪНИЯ

Румъния – Крапец е примамващо близо до румънската граница - добра идея е да се разходите до съседните румънски градове и курорти било то с колело или кола /мотор/ – Вама Веке /15км/, Мангалия /18км/, Констанца /63км/, Мамая /70км/.

Прочети повече

Румъния